Кой счупи държавата и кои са възможните коалиции стана ясно след дебат между ГЕРБ, ПП и БСП

0

- Advertisement -

„Държавата се счупи от тежката политическа криза, която влязохме през май месец миналата година. Партията на промяната или на протеста не успяха да решат нещата година и половина. Редица глупави решения бяха взети в сферата на икономиката и всякакви тенденции бяха изпуснати.“ Това заяви Тома Биков от коалицията ГЕРБ-СДС в предизборен дебат с с Калина Константинова от „Продължаваме промяната“ и Георги Свиленски от БСП по bTV.

По думи на Биков при актуализация на бюджета Асен Василев е отказал да вземе необходимите решения за небитовите потребители за тока, а в условията на галопираща инфлация това са симптоми на неграмотно управление.

- Advertisement -

От страна на Продължаваме промяната стана ясно, че е държавата е заварена „счупена от 12 години управление на ГЕРБ. Бедни и изоставени са хората. Хладилникът на българския пенсионер е бил празен“. В отговор на Биков Калина Константинова сподели, че управлението на Промяната, заедно със своите коалиционни партньори са компенсирали бизнеса в рамките на 4 млрд. лв.

„Винаги, когато има социалистическо правителство – има дефицит в бюджета.“ Това каза още Тома Биков като поводът за твърдението бе изказването на Георги Свиленски, че благодарение на БСП в миналия парламент пенсията е станала по-висока. За Биков увеличението се е случило въз основа на това да има дефицит в бюджета.

По време на дебата между политическите сили Калина Константинова попита представителят от ГЕРБ-СДС с кои партии биха се коалирали. Биков сподели, че ще работят за стабилно и компетентно мнозинство от проевропейските партии като не даде конкретен отговор кои са те, но бе твърд в решението си, че с Продължаваме промяната и БСП не биха могли да водят разговори за евентуално правителство, защото „не само БСП са социалиасти, но и се видяха и другите социалисти кои са(бел.ред. Тома Биков визира „Продължаваме промяната“)“

От страна на бившите управляващи заваляха критики да не би под „проевропейските партии“ не конкретизират ДПС и по този начин, според Константинова, би се показва наяве връзката им с ДПС.

Източник: Actualno.com

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече