Кеворкян за Петков: Той е сериен лъжец – и само една жалка държава може да преглътне такъв позор

0

- Advertisement -

Онзи ден привечер получих следното съобщение от читател на страницата:

„Вт, 18:40 ч. Вижте откъс от филма „Here I am again“ излъчен от HBO. Филма е посветен на опитите за спасяване на алпиниста Боян Петров през Май 2018 г. Там, в 17 минута, никому известния тогава Кирил Петков в прав текст признава, че е излъгал китайските власти, че го изпраща българското правителство. В последващата реплика казва, че това било блъф и бяла лъжа…

/край на съобщението/

Вече е направо ненужно и дори унизително да се изброяват и коментират лъжите на този човек.

Той си е сериен лъжец – това е неоспорим факт.

С измама и лъжа той стана и министър. И в ръчичките на този лъжец бяха оставили държавата. Само една жалка държава може да преглътне такъв позор.

Да си знаете: В България можеш да лъжеш в официален документ – и след като извършиш това престъпление, да станеш министър.

А лъжите са „бели“ и вероятно „черни“ – и „белите“ лъжи са напълно приемливи.

- Advertisement -

И газовата далавера ли е „бяла“ лъжа?

***

Докато беше в удавеното село Богдан, Кирчо Белият Лъжец можеше да призове българите да дарят по една своя заплата за възстановяване на поразените села – както ги призова заради украинските бежанци.

Но не го направи. И дори една „бяла“ лъжа не изтърси. Можеше да призове поне доверените си газови посредници да отворят портфейлите си. Но и това не направи.

Стипца – щади си Рублофилите.

Баламосват ви с уж дребни/„бели“ лъжи – докато не ви удавят окончателно с големите си лъжи. Вече не върви да се утешаваме с лафа на Доньо Донев: „Когато водата ти дойде до устата – горе главата!“ „Надигането“ очевидно трябва да се случва доста по-рано.

Автор: Кеворк Кеворкян

Източник: Личен блог на автора във Фейсбук

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече