Той я преби – защо?

0

- Advertisement -

От края на ноември българският шоубизнес си има собствен скандал тип MeToo – с актрисата от „Откраднат живот“ Диана Димитрова. Защото тя обяви, че е била жертва на насилие, при това на снимачната площадка.

Публично известното: Преди 5 години някой жестоко е пребил Димитрова. По думите ѝ, станало е пред свидетели – много. Отново по думите ѝ – неин колега, при това известен.

Публично неизвестното: Кой е въпросният човек? Досега Димитрова дава само подсказки и кодове. Още по-важното обаче е защо.

Да пребиеш човек пред десетки свидетели подсказва две неща – или си такова леке, та се чувстваш толкова безнаказан и велик, че да си го направиш, или има толкова емоционално силна причина, че да не ти пука кой, пред кого. Да ти падне пердето един вид. Може и да е смесено от двете неща.

За първия вариант няма какво да се коментира – съд, затвор. А свидетелите поне пред себе си да се срамуват, че не са обелили дума. За втория вариант обаче определено има какво да се каже – и не бива да се изключва, тъй като рядко от пръв поглед нещо е такова, каквото изглежда едно към едно.

- Advertisement -

На първо място – какво е довело до това да му падне пердето на бияча? Психическо заболяване? Или поведение от страна на Димитрова, което го е провокирало? Защото вече се пише, че актрисата е имала авантюра с колегата си и не е понесла, че той е решил да продължи напред в живота без нея – съответно е почнала отмъщение по женски. Ако е така, тогава това тормоз ли е? Всички знаем какво би се казало, ако се случи наобратно – мъж да не може да преглътне, че жена го зарязва. А в този случай?

Представих си, че в такъв случай мъжът подава сигнал до МВР. И това, разбира се – в България. Щеше да е още един прекрасен щрих на обществото ни. Нали всички знаем какво би се случило в България с репутацията на мъж, който се оплаква от тормоз от жена, вместо да е мъж?

Задавам си и друг въпрос – историята излиза 5 години по-късно наяве, при толкова свидетели. Защо? Откровеният отговор ще хвърли светлина върху всички първопричини.

Щом биеш, ТРЯБВА да си получиш наказанието. Но за да е релевантно, трябва да са ясни и причините. И именно защото насилието е нещо много сериозно, именно защото в България куп жени си отидоха от този свят заради това, в тази история трябва всичко да бъде изяснено. За да се научат поуките – поне малко. За да се променим като общество – и мъжете, но и жените.

Самата Димитрова писа в профила си във Фейсбук, че е станалото преди 5 години било голяма грешка от нейна страна – да пази кариерата си, а не достойнството си. Нека всички млади, а и не само, жени добре да го запомнят. Защото за някои неща в живота няма връщане назад.

Автор: Ивайло Ачев

Източник: Actualno.com

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече