Ех, Меси, да беше се показал поне- хем да се криеш под миндера, хем да си начело на държавата

0

- Advertisement -

Голям шамар за Меси Борисов беше отхвърлянето на проектопремиера и съответно – негласуването на правителството. Не си ги е представял баш така човекът от Банкя. Вероятно се е надявал на свръхестествени сили, които по принцип си витаят в българската политика, но този път не се смилиха над него.

Не му се получи на Борисов поредният номер. Хем да се криеш под миндера, хем да си начело на държавата – това и Доган не го е измислил все още как може да се направи. Депутатите са гласували по техни си критерии – партийни или по-скоро котерийни, но целокупният български народ със сигурност е доволен. Може и нови избори да следват съвсем скоро, може и да ни е вече байгън от тях, но пък с чисто сърце ще си отидем на нов вот, както се очертава.

Хората няма как да уважават това поведение на Борисов – то е антилидерско, антиполитическо и антилогично. Да получиш мандат и да го утрепеш по най-тъпия начин. Ашколсун!

Че беше този кабинет сглобен като по схемата „Как да угодим на всички, че да има мир“, беше. Че имаше мегдан всички да се поупражняват в държавно управление – имаше. Трябва да признаем, че мозъчният тръст на ГЕРБ се беше постарал. С един-единствен пропуск – не беше Борисов начело. Уж да не дразни. А реално – страхува си се. Провал след провал не е никак окей за свикналия да мачка с двеста. Затова набута клетия доктор и затова до момента не се е изказал. Скрил си се е в Банкя и се прави, че анализира ситуацията.

Меси Борисов, поне да се беше показал. Изнизвайки се по тоя гаден начин, излагаш на обществен присмех малцината, приели да ти бъдат новите аватари.

Една съвсем малка скоба ще отворим. Тези всичките нови хора, скупчили се около Борисов, вероятно си дават сметка в каква смешна ситуация са се набутали. Само че не могат да я променят. И от страх говорят глупости. Като Меглена Плугчиева, която се метна връз амбразурата и рече за Габровски: „Той като че ли се появи с Божия мисия“.

Божия, Божия, колко да е Божия… Освен ако Банкя не е Витлеем.

- Advertisement -

Професорът пък вероятно си е калкулирал ползи и загуби предварително. Но за разлика от ползите, които са му известни само на него, резилът е виден от целокупния народ. Приемаш да почистиш един бая омазан имидж, след което се виждаш самият ти омазан.

Той си знае. Няма да го мислим.

Виж, Държавното Предприятие ни бута към все повече мисъл. Откакто не мина правителството, Пеевски изглежда мрачен. И как да не е – инвестицията засега е с нулева възвращаемост. И какво правим, за да не е така? Пращаме Гешев да се показва на кръгъл час оттук-оттам и да произвежда позитивни новини.

Че има нови пазарлъци в Народното събрание, се вижда още от Подуенската гара. Разликата между гласувалите „за“ и „против“ хем не е голяма, хем е напълно достатъчна да покаже на Борисов, че наистина му е време за пенсия.

И резултатът от 113 на 125 като нищо съвсем скоро може да стане 125 на 113.

Е, може и да не стане. Но пък как добре звучи!

Автор: Стефан Стефанов

Източник: Actualno.com

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече