Кольо Колев, социолог: Напълно възможно е при предсрочни избори партиите на Янев и Нинова да не влязат в НС

0

- Advertisement -

„Има относително плах шанс да бъде съставено някакво правителство с третия мандат. Идеята, че ще бъде трайно и стабилно с ясни програми и коалиционни принципи е несериозна. Има две политически формации, които определено се страхуват от избори. Това са на Стефан Янев, която мина 4% за влизане в НС на косъм и другата е БСП на Корнелия Нинова.“ Това каза в предаване на Поглед ТВ пред Валентин Кардамски, социологът Кольо Колев.

„Напълно е възможно при едни предсрочни избори двете партии да не влязат в следващия парламент. Затова те биха предпочели да осребрят чиповете с участие във властта, отколкото да се явят на нов вот. Корнелия Нинова ще търси някаква обтекаема  формула за правителство на националното спасение, на националното съгласие, да е антикризисно и пр., но по същество в мотивите им стои опасението и страха от предсрочни избори“, каза Кольо Колев.

Той е категоричен, че и всички останалите партии не трябва да бъдат спокойни в това отношение, с изключение на Възраждане. Причината, по думите му е, че има все по-нарастващо омерзение сред избирателите от политиката и политическото изобщо, заради тоталното разкъсване между обществените очаквания и нагласи и това, което се реализира като политика.

„Стефан Янев демонстрира, че е диалогичен и готов за съставяне на правителство. С ГЕРБ и ДПС имат 113 депутатски гласа. Очевидно не им стигат. С 24 гласа от страна на Корнелия Нинова е достатъчно формирането на правителство. И това ще бъде платено. Каквато и формулировка да измислят, това ще е коалицията на БСП на Нинова с ГЕРБ и ДПС. Това означава край на БСП в този ѝ вид. Ще бъдат осребрени през това време чиповете. Но след като години наред си обяснявал че си основна коалиционна сила и си се борил срещу недъзите на управлението на ГЕРБ, после и да казваш, че се събираш с тях в името на националното спасение няма значение. Но за някакъв период от време тясното ръководство на БСП ще може да раздава постове, за да се закрепи в рамките на партията, както направиха и в предния редовен кабинет“, каза социологът.

- Advertisement -

Цялото интервю с Кольо Колев, вижте във видеото:

Източник: /ПогледТВ/

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече