Поголовно и световно: Лицемерие – думата на 2022 годината

0

- Advertisement -

Ограбена България намира пари за лечение на бежанците, а Виена иска да си яде сама шницелите. Лицемерие е думата, с която трябва да запомним 2022 година.

Първо е лицемерието, което докара войната на Путин срещу Украйна. Ако не бе лицемерието, че горенето на природния газ е въглероднонеутрална технология, нямаше цяла Европа, пък и почти целият свят да са заменили въглищата с природен газ. Което не е вярно, защото природният газ действително има малко по-малък въглероден отпечатък, но не и нулев както са истинските веита.

Това лицемерие осигури на Путин достъп до неограничен ресурс. И вместо да направи златно биде на Алина Кабаева като един обикновен сатрап, той бе обзет от мания да завладява Украйна и света.

Последвалите газови санкции са друго лице на същото лицемерие. Защото, макар газовите доставки от Русия да са санкционирани, практически не са спрени сделките за износ на злато от Кремъл. Парите, които е трупал Путин, за да финансира войната, са складирани под формата на златни кюлчета, физически съхранявани на територията на Руската федерация, и сега войната се плаща, като вадят по малко от чекмеджетата. Уж вече има мерки и срещу търговията със злато, но след като загинаха толкова хора и светът изпадна в хаос.

Разбира се, най-бруталното лицемерие е това, че руски фирми изнасят руски нефт за Украйна, с който се движат всичките тези хаймарси, с които героичните украинци не се дават на руската мечка.

Другото лицемерие са бежанците. Ние и другите европейци приемаме украинки с удоволствие, защото те са бели и красиви и в главите ни стои мисълта, че някак можем да се възползваме от тях. Докато бедните младежи от Афганистан и Мароко не ги искаме, защото се страхуваме те да не се възползват по приятен за тях начин от нас или от нашите жени.

- Advertisement -

Ако парите, които Европа харчи за охрана на границите си, се върнат към бившите им колонии, светът би бил едно по-добро място.

Проява на същото лицемерие е неприемането на България и Румъния в т. нар. шенгенско пространство. Всъщност измислянето на Шенгенското споразумение не бе да се пусне свободното движение на хора, идеи и инвестиции, както са мечтали бащите, основатели на нашия съюз. А да се направи ново ограничение, тоест в съюза формално да се случват някакви работи – едни да излизат, други да влизат. Но Великите сили да не се мешат с някакви други не толкова велики. Сещам се за поетесата Миряна Башева, която имаше един лаф, като се разсърди на някого, че е злобен към кучетата например. “Шенген за него”, казваше тя.

Показателно е, че макар Великобритания да напусна ЕС, тя продължава да е част от Шенген. А Норвегия никога не е членувала в ЕС, а е в Шенген.

Тъй де, все ще се намира по една Нидерландия, която да има проблем с върховенството на закона. Добре, за България е ясно – Гешев, пачки, каналджии. Но румънците какво са направили, дето си вкараха в затворите толкова министри и президенти, а румънката Кьовеши се грижи за върховенството на закона в целия ЕС? Нежелана България оказва и медицинска помощ на афганистанските бежанци. Някои от тях стигат България в състояние, наречено рабдомиолиза – разпад на мускулна тъкан от преумора, глад и студ. Само консумативите за възстановяване на човек в такова състояние струват около 600 000 лв. И корумпирана и ограбена България намира тези пари, за да помогне на несретниците. А имперска Виена предпочита да си яде сама шницелите.

Автор:

Източник: „24 часа“

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече