Откраднат живот: истински истории след размяна при раждането

0

- Advertisement -

На 20 май 2021 година бе последният епизод на българския сериал „Откраднат живот“. Историята започна с размяна на бебета. Но по сценарий всичко бе с умисъл. И така 11 сезона зрителите видяха какви могат да са последствията. Преди ден станахме свидетели на подобна случка. Тук обаче всичко е в реалния живот. И явно никой не е застрахован. Тепърва ще се изясни какво точно е станало в софийската АГ болница „Шейново“ и защо се е стигнало до нещо наистина плашещо. Нещо, което може да промени живота на човек. 28 000 пъти годишно в САЩ има размяна на бебета като тази в „Шейново“. А за колко ли никой не знае…

Пет невероятни и съвсем истински истории показват какво би се случило с цели семейства когато разберат, че децата им са разменени при раждането. Те са публикувани от bTV.

Първата история е от Кан, Франция, през 1994 г. Тогава се раждат две момиченца, които и двете страдали от сериозна жълтеница. Клиниката, в която се появяват на бял свят, разполагала само с два кувьоза за деца с жълтеница. Единият вече бил зает и новородените момиченца били сложени заедно в другия.

Когато ги върнали на майките им, те били разменени. И двете жени забелязали, че дъщеричките им имат различна дължина на косата, но лекарите ги уверили, че всичко е наред.

С годините една от майките получавала постоянни въпроси дали дъщеря ѝ Манън е наистина нейна. Хората подозирали, че жената е имала извънбрачна връзка, тъй като детето било с по-тъмна кожа и къдрава коса. Когато Манън станала на 10,

нейният „баща“ поискал ДНК тест,

който доказал, че нито един от двамата родители не ѝ е биологичен.

Двойките с разменените дъщери подели съдебен процес срещу болницата, но в същото време се споразумели да не разменят обратно децата си, тъй като смятали, че „момичетата са точно там, където трябва да бъдат“.

През 1971 г. жена в Онтарио родила две момчета еднояйчни близнаци с имената Джордж и Маркъс. По това време тя не можела да се грижи за тях и ги оставила в местен дом за деца. По-късно се оженила за баща им и двамата се върнали да вземат бебетата.

Едно от момчетата обаче по погрешка било дадено за осиновяване на друго семейство.

Майката на близнаците нямала представа,

че това се е случило, тъй като другото дете, представяно за сина ѝ, също се казвало Маркъс. На жената ѝ било казано, че децата са двуяйчни близнаци и техните различия не я смущавали.

21 години по-късно порасналите близнаци се срещнали случайно в университета Карлтън. Техни общи приятели забелязали поразителната прилика между момчетата и ги запознали. Двамата веднага си паснали, даже имали идентични маниери.

Чак 18 месеца по-късно казали на семействата си, защото не знаели как ще бъде приета тази новина.

Когато две бебета били разменени през 1951 г. в Уисконсин, една от майките определено знаела, че нещо не е наред. „Дъщеря“ ѝ, която нарекла Марта, по нищо не приличала на останалите ѝ деца.

- Advertisement -

Жената споделила със съпруга си – известен пастор в града, който бързо я отказал от идеята да разпитва в болницата.

Години наред майката се опитвала да се свърже с другата жена, с която раждала, но тя също отказвала да приеме възможността децата да са

разменени при раждането.

Когато пасторът най-накрая се запознал с другото момиче, той видял поразителната прилика и всички се съгласили на ДНК тестове. Те потвърдили, че двете деца са разменени при раждането, но чак 43 години по-късно през 1994 г.

Една от най-странните размени може би е била умишлена. През 1978 г. се раждат две момиченца, които се прибират с грешните родители у дома.

В едното семейство майката била много болна и починала, когато момичето било едва на 2 години.

Другото момиченце пък починало от вродено сърдечно заболяване, като тестовете след смъртта показали, че тя няма никаква роднинска връзка с „родителите“ си. Така те започнали да търсят биологичната си дъщеря и я откриват, когато е 10-годишна.

Според една от медицинските сестри в болницата,

лекарите наредили бебетата да бъдат разменени

и здравото момиченце да бъде дадено на болната майка. Това така и не било потвърдено от полицията и разследването.

Чак на 60-годишна възраст японец разбрал, че е разменен при раждането. Той е трябвало да бъде част от много богато семейство, но вместо това станал най-малкият син в много бедно.

Докато другият мъж получил най-доброто образование и всички плюсове на многото пари, истинският син на богаташите

станал шофьор на камион

и продължил да се грижи за братята си с малкото пари, с които разполагал.

Богатият мъж винаги е смятал, че е странно как въобще не прилича на родителите си. Когато болницата прегледала данните от раждането им и били направени ДНК тестове, тези съмнения се потвърдили.

Източник: Debati.bg

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече