Всъщност как и защо настъпи 2023-та?

0

- Advertisement -

2023-тa настъпи и всички знаем причината: защото пратихме десет милиарда емотикони.

В Слънчевата система – това се знае отдавна – има брояч, който отчита броя изпратени гифове, електронни картички с пожелания, фойерверки от разшервани съобщения. Броячът прещрака към 2023-а, понеже Вселената сменя хода си само в един случай – ако зажужат космически числа от изпратени емотикони. 

Годината, обявиха веднага от Международната космическа станция, при никакво положение нямаше да настъпи, ако нито един човек не би копирал една и съща видеокартичка и само с няколко разшервания в месинджър не я бе изпратил на десетки приятели, които почти не познава. Или дори на килограм на всички, пък те да се оправят – да чистят спам, както се рине сняг. 

Нямаше да настъпи годината също, ако една камара банки, оператори, приложения и други финансово-приятелски компании не я бяха честитили и не я бяха честитили по телефона, имейла и цялата база данни, която са докопали. Все пак мина една седмица откакто те честитиха Коледа. И се притесниха, че ти вече може да си позабравил вълнението, което изпита от отварянето на техните съобщения и пратиха нова серия от други. 

А защо новата 2023-та настъпи в социалните мрежи? Ясно е: заради система от реципрочности. Не е учтиво, ако ти честитят годината да не я честитиш и ти, и не е учтиво ако ти си я честитил, да не ти е честитят обратно. От това обстоятелство на възпитанието зависят много неща. Сред тях – настъпването на новата година. 

- Advertisement -

Има и научен прогрес. Айнщайн откри теорията на относителността, Стив Джобс – смартфона, Зукърбърг – Facebook. А всички накрая дружно откриха гигантската тавтология на виртуалното пожелание и бързо нацъкания новогодишен ентусиазъм. За да доведат честитките до онази безкрайност, която навремето бе само в сферата на теоретичната математика, но отскоро е в сферата на практичната налудничава мания за ненормално честитене до пето коляно. 

Нямаше да настъпи също 2022-та, ако де що има политик не бе изсипал пожелания на невероятно интересната си страница във Фейсбук. И е очевидно, че нямаше да настъпи, ако де що новинарски емисии не изсипят новогодишния материал за изсипване.

Затова, ако случайно сте пропуснали, не забравяйте да отговорите на всички честитки и да честитите на всички. Ако не го направите – годината може да започне за останалите, но не и за вас. 

Автор: Един Стократно начеститен човек

Източник: Actualno.com

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече