Различен прочит: Чекмеджетата не побират „Продължаваме промяната“

0

- Advertisement -

Гледаме тия дни пак блокаж – няма резултат от приоритетите, обявени от акад. Николай Денков, търсещ подкрепа за правителство. И както изглежда, няма да я получи. Защо?

Защо Борисов не прие четирите точки от декларацията, около която ПП предложиха обединение? Според него самия – защото го копирали. Преписали едва ли не премъдрите предложения на ГЕРБ. Инатът им довел ситуацията дотук. И какво ли още не.

Истината е друга. Просто четирите предложения на „Промяната“ не се побират в две чекмеджета, а само с толкова разполага експремиерската спалня.

Трябва да се шегуваме, дами и господа, защото иначе трябва да се обесим.

Борисов надмина собствените си нива на наглост, като заговори онзи ден за енергетика. Той поръча на депутатите си да работят за седми и осми реактор на АЕЦ „Козлодуй“, като новите реактори изрично да бъдат „AP 1000“. Наред с това се изказа експертно и за въглищните централи: „Задължете служебното правителство да не допусне тази катастрофа“, каза той пред актива на ГЕРБ. Каза още, че „Продължаване промяната“ са обезглавили българската енергетика. И че надули цените на горивата с цел самите те да забогатеят.

Лесно е да се дешифрира казаното от експремиера – слушаш какво говори и си го превеждаш наопаки. Защото истината всъщност е обратното на казаното от него. И то далеч не само по отношение на енергетиката, цените на горивата, „Продължаваме промяната“ и мандатните пазарлъци. Почти всяка негова теза съдържа в себе си подтекст, който пък е наобратно. Някой ден това ще се изучава от хората с излишък от време. С днешна дата можем само да кажем, че играта на Бойко Борисов върви към своя край.

- Advertisement -

Сигурен симптом за това са постоянните хвалби, които отправя към президента Радев и към последното негово служебно правителство. За да се впуска в такива метани пред доскорошния си противник, Борисов или се чувства застрашен, или се е договорил с Радев. Но и в двата случая основанието е едно и също – краят иде.

От доста време се говори, че за Борисов ще е най-добре да стане почетен председател на ГЕРБ и да отстъпи лидерството на по-компромисна и по-приемлива за другите партии фитура. Така направи царят, така направи и Доган. Те, разбира се, са несравними в това отношение. Защото, ако беше го направил, днес никой нямаше да се занимава вече с до болка омръзналите теми за магистралите, за кюлчетата и чекмеджетата. Новото лице на ГЕРБ можеше да даде нов живот на тази формация.

Но не – Борисов се има за единствен и незаменим. Всички го копират, всички му крадат идеите, преписват гениалните му планове. С подобни тези той ще загуби и малцината интелигентни хора край него. Но те не му и трябват.

Знаем защо – ние сме прости и той е прост, затова се разбираме.

Този филм обаче вече свършва. Омръзна ни да ни смятат за прости. На когото му харесва да е такъв, да си продължава да гласува за него. Докато имат тази възможност, защото както вървят нещата, скоро може и да не могат.

Автор: Стефан Стефанов

Източник: Actualno.com

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече