Александър Симов: На БСП ѝ омръзна да бъде курбан на всякакви нечисти политически интереси

0

- Advertisement -

Ако създадем правителство, трябва да е тотална противоположност на служебното, заяви той

Президентът беше оставен с неособено голям избор на кого да даде третия мандат. Мандат на „Демократична България“ щеше да донесе огромни репутационни щети на Румен Радев, тъй като това би бил мандат за съставяне на евро-атлантическа коалиция, а в такъв случай къде остават обвиненията към войнолюбците, ястребите. „Български възход“ е в желеобразно състояние и мандат за тази партия щеше да означава опит за супер всеядно управление. За ДПС беше ясно, че няма да получат мандата, въпреки че за първи път от 10 години насам ги чух да го поискат„.

Това каза пред БНР Александър Симов, член на Националния съвет на БСП, бивш депутат.

И допълни, че изборът на БСП е очакван, тъй като изпълнява политически задачи на президента:

- Advertisement -

Една от задачите на президентската институция е да продължи атаките срещу БСП. Там има битка за овладяване на левицата. Това поставя БСП пред изпитание, защото е отговорност да получи мандата. Длъжни сме да поканим всички на разговор и да видим какви са линиите на съгласие. Ако БСП успее да състави правителство, то трябва да е тотална противоположност на служебното правителство, тъй като политиката на служебния кабинет е вредна за България„.

Според него на „Дондуков“ 2 до последно са обмисляли кой вариант е най-подходящ, за да върши работа на президентството.

Със спрягането на името на Атанас Пеканов за нов служебен премиер виждам в президентството стратегия за оформяне на контурите на нова политическа формация, която „Дондуков“ 2 иска да създаде. Има опит за създаване на нещо ново полуляво, което отново да удари БСП. Ще има опит Пеканов да бъде лансиран като партиен лидер.. От страна на левите хора вече започва да има подозрение към президентството. На БСП ѝ омръзна да бъде курбан на всякакви нечисти политически интереси„, допълни Симов в предаването „Политически НЕкоректно“.

Той е категоричен, че на България ѝ трябва политическо правителство с ясна политическа отговорност, а не криене зад експертни фигури.

Но ще бъде трудно постигането на правителство. Третият мандат беше обречен предварително заради специфичната позиция на ГЕРБ, които са в предизборен режим„.

Вредно е в рамките на две години България да е в режим на предсрочни избори, но още по-вредно е служебно правителство, което не е неутрален участник, а се меси сериозно в изборния процес, в политически процес, смята той и се усъмни, че се върви към промяна на управленския модел на страната.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече