В капана на колективната мърлявщина – оправдани ли са исковете за 600 000 лева на близките на разменените бебета

0

- Advertisement -

Защо ние, невинните граждани и данъкоплатци, трябва да плащаме за мърлявщината и в Шейново, където две бебета са били разменени от немарливи служители в общинската болница? Двете семейства, отглеждали по близо 4 месеца чужди деца, са обявили, че ще искат по 300 000 лева обезщетение от здравното заведение заради претърпените неимуществени, морални вреди.

Ощетените хора от извършеното безобразие са прави да искат възмездие, но дали адресатът е точен!

Защото в крайна сметка, тъй като болницата е общинска, парите ще бъдат взети от общинския бюджет, ерго от всички нас, данъкоплатците.

Криенето зад колективната вина у нас, не е от вчера и днес. Милиони плащаме за гафове на съда, прокуратурата, следствието, МВР и др.. Спокойно можем да обобщим, че у нас е стандарт за мърлявщината и безотговорността на едни, да плащаме колективно всички невинни. Примерно мен още ме е яд, че заради сеира, устроен преди време от бившия прокурор Роман Василев при ареста на екс военния министър Николай Цонев, после платихме всички граждани, освен самият виновник. И за много други такива плащания ме е яд, защото за последните 10 години от Европейския съд по правата на човека срещу България са постановени общо 659 осъдителни решения, а обезщетенията, които са изплатени от държавата по тях, са близо 13 млн. лева.

- Advertisement -

На т.нар. законодатели обаче не им пука затова. Те се дърлят, карат и обиждат за всякакви други неща,свързани предимно с частните им лобистки интереси и се крият зад общата си безотговорност, регламентирана в Конституцията. Според нарочно приет текст там от предшествениците им, до днес  

им е гарантирано правото да не носят отговорност за изреченото в залата, за мненията и решенията им.

Заради гафа на медицински служители в Шейново, които лесно могат да се посочат поименно и да им се потърси отговорност, ще плащаме през общинската хазна всички ние. СОС ще трябва да гласува обезщетенията, поискани от адвокатите на двете семейства. И отново повтарям – хората са прави да отстояват правата си за причинените им вреди. Защо обаче трябва да плащат невинните заради виновните?! Кой знае, може пък някой ден в необозримото бъдеще тази отвратителна несправедливост да бъде поправена. Дано!

Източник: Novini.bg

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече