След непремерена реч: Синдикати настояха Асен Василев да си подаде оставката като партиен лидер

0

- Advertisement -

Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ излезе с остра позиция срещу съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Асен Василев по повод негови думи за учителите пред Би Ти Ви в сряда (15 февруари). Синдикатът подчертава, че е „безкрайно възмутен и шокиран от грозните думи“ на Василев и настоя да си подаде оставката като съпредседател на „Продължаваме промяната“.

Въпросните негови думи, от които синдикатът е раздразнен, са следните: „Когато оставиш учителите да ходят с чорапогащници с дупки, нормално е да нямаме нормални учители в училищата и сега тепърва да навлизат нови кадри.“

От КТ „Подкрепа“ настояват, че „хората в една държава, които не уважават своите учители, обричат държавата на упадък и разпад!“. Привеждат цитат от големия древногръцки философ Платон, според когото политик означава „умение да се грижиш за всички граждани и по възможност да ги направиш от по-лоши по-добре“, като в този смисъл атакуват Василев, подчертавайки, че по времето, когато беше финансови министър, учителите не са били усетили в нито един момент „грижа и партньорство“.

- Advertisement -

„Вие ги сочехте, че работят най-малко в Европа, Вие им казахте, че работят некачествено, Вие ги нарочихте, че се занимават с политика и им го забранихте със закон, като ги убеждавахте, че политика и политик е нещо порочно и не е за учители. Защо г-н Асен Василев, не бяхте прочели поне Макиавели, който казва, че политиката е знание за правилно и мъдро управление„, питат от синдикалистите.

Твърдят, че последните две увеличения на учителските заплати от миналата година не са станали по предложения на „Продължаваме промяната“, като първото е било заложено в закона, а второто е било по предложение на друга партия, вероятно визирайки БСП.

КТ „Подкрепа“ припомнят на Василев, че третото правителство на Бойко Борисов е увеличило двойно учителските заплати, като това увеличение се „обезличило“ заради инфлацията, която била и по вина и на управлението на коалиционното правителство на Кирил Петков.

„Затова, г-н Асен Василев, нямате експертизата да говорите за българското образование, за българските учители и още по-малко за тяхната „нормалност“ и външен вид! Синдикат „Образование“, г-н Асен Василев, настоява незабавно да си подадете оставката като лидер на партия, като преди това се извините на българските учители„, изтъкват още от синдиката, незнайно по каква линия искайки оставката на партиен лидер.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече