Кметът на Петрич от ГЕРБ Димитър Бръчков с нова скандална схема – прочистване не абсолютна суха река срещу 800 лв. на метър

0

- Advertisement -

Самозабравилият се кмет на Петрич от шайката ГЕРБ Димитър Бръчков лъсна в нова обществена поръчка с дъх на Централния софийски затвор. Управникът, чийто ремонт на сградата на общината за 800 000 лева Narod.bg осветли като абсолютно престъпен, сега се оказа забъркан в „прочистване“ на река, която 11 месеца в годината е абсолютно суха.

Самотният багер „прочиства“ пресъхналата река за 800 лева на метър…

Но пък „тежката работа“ по благата обществена, свършена от един багер и 2 самосвала, е оценена отново на 800 000 лева за малко над 1000 метра речно корито, а парите, естествено, са отишли във фирма, посочена от…кмета.

КАКВА Е СХЕМАТА

През юни 2020 г. е проведена процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет прочистване на сухата иначе р. Долнорибнишка в участъка на с. Първомай, община Петрич.

Проверката на Narod.bg установява, че според описанието на обществената поръчка „участъкът, предвиден за почистване и профилиране на коритото на река Долнорибнишка в рег. граници на с.Първомай, общ.Петрич, е с обща дължина 1175м. При почистването се предвижда да бъдaт изрязани многог. храсти, дървета и др. растителност, да бъдат премахнати наносите от земни и скални маси затрудняващи преминаването на водн. количества през речн.корито. Където е необходимо трябва да се изгради защ. дига, такава, че да възпрепрятства заливането на прил. територии при покачване нивото на водата“.

С решение на кмета от ГЕРБ Димитър Бръков за възложител е избрана фирмата ДЗЗД „Хидрострой – Река Долнорибнишка – 2020“, регистрирана на адрес София, район „Възраждане“, бул. „Александър Стамболийски“ №81, вх. В, ет. 1.

Поръчката е за точно 797 271,60 лева с ДДС и от страна на спечелилата фирма е подписана от нейния управител Нешко Костов.

- Advertisement -

От договора научаваме, че на дружеството авансово са преведени 181 981,80 лева за първия етап от „почистването“, после още 197 460 лв. за втория етап от работата.Срокът за изпълнение е 200 календарни дни.

Цялата идея е да се прочистят малко над 1000 метра от речното корито срещу колосалните в случая 800 000 лева, т.е., по 800 лева на метър!

Да го бяха построили това корито наново, щеше по-евтино да легне, ядосват се с право петричани.

Само за сравнение, за да се види колко е завишена цената, ще припомним, че в София кметът от ГЕРБ Йорданка Фандъкова,  за да осигури проводимостта на водата в над 100 участъка, прочисти 75 километра корита на реките Владайска и Перловска в централната градска част, р. Подгумерска в район „Нови Искър“, р. Какач в район „Връбница“, р. Банишка в район „Витоша“ и отводнителни канали в район „Кремиковци“ за 1,7 млн. лева.

Простата сметка показва, че в столицата прочистването струва средно 26,66 лева на метър, докато в Петрич е 30 ПЪТИ ПО-СКЪПО – 800 лева на метър.

За да не сме голословни, публикуваме снимки от самото „прочистване“, както и договора за златната обществена поръчка, който отива директно на бюрото на прокурор №1 Иван Гешев.

Narod.bg обещава нови разкрития за безобразията на разпасалия се кмет от хунтата ГЕРБ Димитър Бръчков.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече