Путин обясни на света: Западът е виновен за войната и ние използваме сила, за да я спрем (ВИДЕО)

0

- Advertisement -

Невъзможно е да победиш Русия на бойното поле. Настоящият момент е труден и крайъгълен камък за Русия. Това каза руският президент Владимир Путин, говорейки с послание до Федералното събрание.

„Отправям днешното си послание в труден момент, всички го знаем добре, крайъгълен камък за страната ни, във време на кардинални, необратими промени в целия свят, най-важните исторически събития, които определят бъдещето на нашата страна и нашите хора“, каза още Путин.

„Ние направехме всичко възможно да разрешим този проблем по мирен път, преговаряйки за мирен изход от този тежък конфликт, но зад гърба ни се подготвяше съвсем различен сценарий. Западът просто си играеха с времето, затваряйки си очите за политически убийства, малтретиране на вярващи. Украйна и Донбас се превърнаха в символ на тотална лъжа. Искам да повторя: те са виновни за войната и ние използваме сила, за да я спрем”, допълни още Путин.

„Западът даде директен отказ на Русия в отговор на всички нейни принципни предложения за сигурност и по този начин показа, че няма да спре в изпълнението на своите агресивни планове. През декември 2021 г. официално изпратихме проекти на договори за гаранции за сигурност на САЩ и НАТО. Но всъщност получихме директен отказ по всички ключови, фундаментални за нас позиции. Тогава най-накрая стана ясно, че т.н. „Беше даден напредък за изпълнение на агресивни планове и те няма да спрат“, коментира Путин.

- Advertisement -

„Искам да подчертая, че още преди началото на специалната военна операция Киев преговаряше със Запада за доставка на системи за противовъздушна отбрана, бойни самолети и друга тежка техника на Украйна. Помним и опитите на киевския режим да получи ядрено оръжие, защото ние говорихме за това публично“, подчерта Путин.

За последен път руският лидер отправи послание към парламента през април 2021 г. Както отбеляза първият заместник-началник на администрацията Сергей Кириенко, това е право на президента, което той може да го упражни, „когато намери за добре“. Самият Путин обясни продължителната пауза между събитията с факта, че през 2022 г. ситуацията се развиваше много динамично и беше трудно „да се фиксират резултатите и конкретните планове за близкото бъдеще в определен момент“.

На 24 февруари Европейският съюз се готви да публикува десетия пакет от санкции срещу Москва. САЩ също така планират да обявят още един набор от ограничения срещу Русия тази седмица.

Седмица преди обявяването на посланието се проведе традиционната поредица от срещи между президента и лидерите на парламентарните фракции.

Източник: „СЕГА“

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече