Путин размаха пръст на Запада: Светът никога няма да бъде същият!

0

- Advertisement -

Точно преди една година на 21-ви Февруари, 2022 година, Президентът на Русия Владимир Путин направи обръщение към нацията, в което каза, че Украйна е неразделна част от Руската история и Федерация, която се е провалила управленски и културно. Тогава обръщението бе от кабинета му, в който той самотно гледа към камерата и голямото предизвикателство, което предстои.

Днес обръщението бе повече от тържествено, пред препълнената огромна зала в Кремъл, като камерите през цялата реч показваха представители на всички обществени групи на Русия, демонстрирайки пълната подкрепа, с която Путин се ползва след тази една година. Което бе демонстрация, че той има пълният карт бланш, за всичко което предстои. А в обръщението си той показа повече от яростното си отношение към Запада, като подчерта че разривът е непоправим и следват огромни промени.

(Путин по време на обръщението си през 2022 година)

Ето някои от основната теми на речта на Владимир Путин в обръщението му към Федералното събрание относно операцията в Украйна:

– Стъпка по стъпка, внимателно и последователно ще се справим с предизвикателствата пред нас;


Светът никога няма да бъде същият. Русия се пренастройва към новите реалности, армия, икономика, общество. Бавно и уверено, че новата Патриотична анти западна Ос ще просъществува поне колкото СССР. Поне, защото явно грешките са взети под внимание, ровът се копае да бъде дълбок този път. Санкциите не работят въобще – Путин спомена и това, че икономиката е спаднала само с 2.1%, при прогнози от страна на Запада за 20%/30%.


По начина, по който се води войната в Украйна, бавно и последователно, се очертава и цялостната политика на Русия, до момента на пълна трансформация. Военните действия напомнят изпитаната Китайска военна тактика, на хилядата малки рани, които сами по себе си ще повалят противника – електрическа мрежа, водоснабдяване, комуникации и транспорт, обезкървяване…


– Те [Западът] са тези, които започнаха войната и ние ще използваме сила, за да я спрем;

Търсене на моралните фундаменти – все пак цялата идеология на Режима на Путин, съградена от неговият идеолог Дугин е на база Морално Превъзходство. Новият Нацизъм не е на основата нация и генетика, а на етнос, морално превъзходство и морално право.


– Ние не сме във война с народа на Украйна;


Русия се готви за след война, в която Украйна я чака нов Майдан, но този път Про-Руски. Путин направи ясна заявка, че Режимът на Зеленски ще бъде свален отвътре.


– Колкото повече системи с далечен обсег на действие пристигат в Украйна, толкова повече ще бъдем принудени да отдалечаваме заплахата от нашите граници;


На Русия са нужни буферни територии. СССР бе построен по същия начин – военизирани сателити, обикалящи около центъра. Ако приемем от думите на Путин, че в Украйна назрява вътрешен преврат и я чака ролята на Беларус – тотална военна диктатура, военизирано традиционно-Православно общество и желязна връзка с Москва.

- Advertisement -

– Западът се стреми да превърне конфликта в Украйна в глобална конфронтация;


Намек към Запада, че Русия е готова да приеме всякаква ескалации на конфликта, въпреки желанието си за спокойно смазване на Украйна.


– Крим има надеждна сухопътна връзка с цяла Русия; Азовско море отново се превърна във вътрешно руско море;


Намек за бъдещи преговори, чрез прекарване на линии под които Русия не е готова да падне.


– Не всички проблеми с доставките за армията са решени;


Военизиране, Военизиране, Военизиране. Както по времето на СССР, цялото общество ще обслужва Армията. Всичко е подчинено на Армията – Икономика, Образование, Религия, Култура, История…


– Основата за по-нататъшни стъпки за укрепване на армията и флота трябва да се основава на реалния опит, натрупан по време на ПСВ;

Модернизиране! Напълно разбиране на реалността, в която Русия ще бъде основен враг на Запада за дълго. Реалност, в която на Русия може да се наложи водене на бойни действия чрез проксита по своята граница. Довеждане на армията до съвсем ново ниво на водене на бойни действия. Както и реална подготовка за глобален военен конфликт.


– Офицерите и сержантите, които са се доказали като компетентни командири, ще получат приоритет при обучението и повишението;

Дипломатична подготовка на обществото, че ще трябва да свикне да вижда военни на всички управленски нива. Иначе казано, военна диктатура и военно управление.


– Всички междуведомствени противоречия, недоразумения, оплаквания и „други глупости“ следва да бъдат отстранени;


Късане на всички останали договорни отношения със Запада, демонстрирайки, че всичко вече е напълно загубено за каквито и да е опити за връщане към времето след падането на СССР. Както и отвързване на ръцете на Русия за пълна национализация на всички Западни активи на своя територия. Западни заводи, оборудване, сгради.


Какво ни остава на нас? Да приемем новата реалност и да се адаптираме към нея, като изхвърлим на бунището всичко старо, без какъвто и да е сантимент, защото среден път този път няма да има, както и защото предизвикателствата, които очакват света са огромни.

Анализа е изготвен от журналиста и писател Илиян Кузманов и любезно предоставен от Angel Analytical, част от Арт Ангел Груп. 

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече