Предстоят избори, ще речете – нищо ново, но… има и нещо по-различно

0

- Advertisement -

Избори за нормално (колко да е нормално) Народно събрание. И без да съм изчерпателен – след пика на инфлацията, газова и енергийна криза, дори си мисля – след пика на войната. Ред от кризи, поредица от служебни безизходни правителства. И поредният (дано последният) пик – пРезидентът отказва да изпълни решение на Народното (е-е-е, видя се и колко народно е) събрание!!!

Как ви се струва сравнението с мутренските времена, дето всеки с пищов и чадър си нарушаваше закона под път и над път (чадърът е същия, сумите са други!!!). Та този същия, дето вдигна юмрук в подкрепа на гражданите, които само искаха равноправно правосъдие, захвана източната дръжка на чадъра, щото „прозападната” се държи от намагнитираните, подкрепени от подвластния само на Бог… Не е гот да си тъп като „мултитемперетурен охладител”?!

Избираме ли? Искаме ли да избираме, или искаме да … ходим за гъби? Ами да споделя, те и гъбите вече ги няма. Нпр. челадинките, никнат на говеждо л..но, но няма говеда… конското ги изгаря, не могат да виреят. Така и в обществото. Както казва Меги Тачър – демокрация има, само ако има критично мнозинство демократично мислещи хора. А има ли ги в бедната ни Родина? Демокрация ли е, да се води война за превземане на чужди територии? Да бе, американците водят непрекъснато войни в света… А я ми отворете очите, колко територии са анексирали??? С „референдум” или убивайки деца? Понеже съм роден във времето около хипи-движението, и рокът е музиката на живота ми, се питам – а бе да сте видели толкова млади хора в Московията да са против войната? Да създават нещо, поне близко да това отношение към Виетнамската война, музика, визуализиране, отношение… Коса? Апокалипсис сега??? Уудсток.

Но… идва 2 април. И кво правиме? То след 1… още си живеем като на шега. Като до сега. Уж сме живи, уж сме европейци, уж сме демократи… ама сме дали държавата си под аренда на ония мутри, и те уж с бели якички, като тоя дето беше „чекмеджето с парите” на оня, дето си държеше пищова на същото чекмедже, ама го магнитизираха, а той – ни лук видял, ни лук мирисал.

Не предлагам да се поевропейчиме за има-няма месец. Предлагам да се замислим, аджаба искаме ли това, което Левски ни е завещал, за чиста и свята република, или си искаме живковото послание за 16-та република? Коминтерновското съсипване на нацията, или нов подход в отношението с македонците?

И като не даваме ръждясалата военна съветска техника на Украинските герои, питам се, защо да не дадем платените 8 Ф-16, те така и така няма да ни помогнат, но за разлика от братята украинци, ние си имаме в близост Инджерлик, Авиано, а и Рамщайн не е далеч! Живея в Бавария, и се шегуваме с децата ми – ако на путлер му спрат хапчетата, първо ще се пробва да удари Рамщайн.

Та – идват избори. Или – само избор! И не, не сме азиатски издънки, ние сме наследници на първата европейска цивилизация.

А сега – Европа, или …Европа? Щото Азията не ни е в кръвта. Колкото по-бързо сме в Еврозоната, Шенген, толкова по-бързо можем да имаме влияние върху решенията на Съюза! Да сме част от решенията. А не част от проблема.

Последно –гласувайте, братя Българи! Демокрацията е ужасно нещо, но по-добро няма измислено. Чърчил го е казал.

И умната гласувайте!

- Advertisement -

Автор: Ивайло МИХАЙЛОВ

Източник: Fakti.bg

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече