Тактиката по изборите в България – кампанията да е позитивна и да се извади компромат

0

- Advertisement -

Когато се обявят датата за изборите и продължаващата месец преди тях предизборна кампания, избирателят ненужно запомня конкретиката, знаейки, че тече обратно броене и за няколко седмици трябва да прецен кое е най-малкото зло.

Този избор е обичайно затруднен, знае се, и тук ще ви оставим в безпомощност – правете каквото щете. Но можем да помогнем с друго – дори избирателят да е крайно неориентиран, незаинтересован човек, има още няколко белези, по които би могъл да познае, че идват избори.

1. Лъчезарни усмивки и долни компромати

Тактиката по изборите в България се измисля в затъмнена и одимена стая, където се вземат две важни решения. Първото е кампанията да е позитивна. Някой казва това и всички с натежало от нежност сърце бурно одобряват. Второто решение е да се извади компромат. И всички, потривайки ръце, пак одобряват. Става ясно, че ще се редуват лъчезарни усмивки и долни компромати, като и по едното и по другото се назначават преки отговорници. В този смисъл – ако усетиш, че внезапно в политическият елит прозира нещо много изкуствено и нещо супер долно – това е то, дошли са избори. 

2. Билбордите те влудяват

- Advertisement -

Трафикът е изпилил нервите ти на макс, но винаги може още. Няма как, един месец, и после още малко, докато ги махнат, ще трябва да гледаш онези сравнително тъпи физиономии, които иначе гледаш само по телевизора, тоест, имал си и някакъв контрол върху тяхната поява, доколкото разполагаш с дистанционно. Сега обаче е време лицата да нахлуят във физическият свят, да се издигнат в платна пет на пет метра по магистралата, в квартала, до магазина и да се взират в теб с подкупващ, телешки поглед. 

3. Волен Сидеров влиза някъде

Волен Сидеров винаги има най-евтината предизборна кампания, в това отношение нещата са добре премислени. Накратко: ако чуеш по телевизията, че Волен е влязъл някъде, малко е повикал, малко е покрещял, дошла е полицията и всички са се видели в чудо – значи идват избори. По правило това става само ден или два преди изборите, така че просто се ослушвай внимателно. Чуеш ли, че някой търси наркотици в НАТФИЗ, води собствената си телевизия в сградата на друга телевизия и снима как се разправя с портиера, или пък вдига скандал във верига за бързо хранене – това е твоят човек. И твоят знак – утре-вдругиден има избори. 

4. Хиперактивни политически инфлуънсъри

Принципът е – като кукувичка на всеки кръгъл час. Количеството статуси е по-важно от качеството, не че второто някога е присъствало. По-елитните стени – платени, тези неща се монетизират по един или друг начин, тези на средно ниво – за единия лайк. Телевизията е непостоянна, не винаги ти се отдава шанс да споделиш невероятно баналните си мисли, но социалните мрежи са направени по-услужливо спрямо тази цел. Не забравяй да ги прочетеш и следиш всички – само така главата ти ще стане бидон с кисело зеле, което да втаса както трябва до втори април. 

Автор: Райко Байчев 

Източник: Actualno.com

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече