Те го търсят да го арестуват, той им ходи на гости – как Путин се подигра с международната си заповед за арест

0

- Advertisement -

Вчерашното решение на Международния наказателен съд в Хага да издаде заповед за арест на руския диктатор Владимир Путин буквално побърка целокупния мъдър и справедлив български народ. Този същият, който е толкова мъдър и умен, че си е изградил държава, последна в Европа (нерядко и в света) във всичко, което има значение.

„Тоя па че ми каже“ – така мисли Бай Ганьо. Ама защо няма за американците, които едикакво си направиха в Ирак, в Афганистан, в Гватемала – дудне ли дудне българският кръчмарски експерт във Фейсбоклук, но ако го питаш кои са столиците на тези държави, дали ще може да се сети без подсказване?

Вечно недоволният Бай Ганьо е прав за едно – че е пълен позор да няма единно признат от всички на планетата арбитър, пред който всеки да бъде изправен, ако прекрачи определени граници. За това специално в Actualno.com сме писали и то пространно: Само че Бай Ганьо стига до тази правота с грешни аргументи, които превръщат заключението му в житейски фарс – всъщност един аргумент и той е „ама вие защо биете …“. Стар виц, класика – всеки може да го потърси. Изводът от него е, че като няма какво да кажеш при собственото си осиране, искаш да се защитиш като посочиш нечие друго – сякаш така твоето ще спре да мирише. Да-да, ама не – Путин прекрачи границите – и това, че други също в миналото си е заслужавало да се мисли дали не са го сторили, не отменя отговорността на Владимир Владимирович. Защото в случая му говорим за измерение, сравнимо с Хитлер – нарочна депортация на деца, чиито родители са живи и здрави, с цел да им бъде промиван мозъкът в рашизъм.

Воят на сульо и пульо за „демокрация“ в този случай е жалък и защото използва като основен аргумент „демокрацията“ – точно тази система на живот, която въпросните сульо и пульо през своя собствен живот не са признавали системно. Защото демокрацията е права, но и задължения. Путин (а и всеки друг) има право на честен съдебен процес като си наруши задължението да не върши престъпления. И в Хага никой няма да го хвърли в затвора за „дискредитация на армията“.

Разбира се, едва ли Владимир Владимирович ще го видим на съд в Хага. Но решението да му се търси съдебна отговорност е знаково – и колкото и да вият матрьошките как той е над нещата, все пак ще трябва да внимава къде ходи в чужбина. Ей така, за всеки случай – да не стане фал. Представете си например отива при „приятеля“ Си в Пекин и китаецът вземе да поиска руски петрол за 1 цент барела – какво ще прави тогава Владимир Владимирович? Ако каже „не“, знае ли дали приятелчето му с дръпнатите очи няма да го обземе демократичен пристъп и да звънне в Хага да дойдат да разгледат Великата китайска стена? Знам, че излишно се тревожа – рашистският параноик отдавна тренира и си свикна с бункера, може да си кюта в бронирания влак. Вярно, куфарът ще трябва да го поостави – или пък не, да си вземе още един за пълнене, че външните тоалетни в Русия са повечко, а зима болшая …

- Advertisement -

На него не му стигаше – искаше да се изживява на най-високо, не само в Русия. На 24.02.2022 обаче се надцени фатално – тепърва и по-лошо ще става за него.

п.п. За пискащите за „световна справедливост“ – все отнякъде трябва да се започне!

Автор: Ивайло Ачев

Източник: Actualno.com

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече