Енергиен експерт: Радев и служебният му кабинет са чиста и реална заплаха за националната ни сигурност

0

- Advertisement -

Президентът Румен Радев и служебния му министър на енергетиката представляват чиста и реална заплаха за националната ни сигурност. Енергетиката е само една от областите на издънки – виждате какво се случва в сферата на културата, в МВР. Сегашният министър и „Булгаргаз“ продължават схемите, които въртеше Бойко Борисов. Нищо ново не са научили и нищо старо не са забравили. Ако до края на годината продължават същите дивотии, бъркат с 500 млн. в джоба на бизнеса. Това е мародерство.

Това заяви в предаването „Честно казано с Люба Кулезич“ енергийният експерт Красимир Манов. 


Преди дни българският бизнес реагира остро заради високата цена на газа. Според писмото на Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР), в която членуват четирите най-големи работодателски организации – АИКБ, БТПП, БСК и КРИБ, работодателите ще платят с близо 40% по-скъп газ за април от котировките на борсата TTF – разликата, която, по техни изчисления, струва на индустрията по 42 млн. лв. месечно.


Писмото е изпратено до вицепремиера по икономическите политика Христо Алексиев, енергийния министър Росен Христов, председателя на КЕВР Иван Иванов и изпълнителния директор на „Булгаргаз“ Деница Златева.

- Advertisement -


Веднага след като на бял свят излезе писмото, от “Булгаргаз” отговориха, че бизнесът не свободен и не е задължен да купува от тях.


„Неоспорими са фактите, които са включени в писмото, подписано и от работодателските организации. Там присъстват данни и от “Булгаргаз”, и от КЕВР. В интервюто пред Българското национално радио Росен Христов не говори с цифри и това е напълно разбираемо – те са категорични. Спорят единствено от министерството. Никой експерт не е възразил“, коментира Красимир Манов. 


Енергитикът коментира и случващото се с ПАВЕЦ „Чаира“. По думите му в момента две фирми са се отказали от обществената поръчка – едната е свързана с Христо Ковачки. 


„Той вече е токсичен – когато те подгонят и следят от европейските институции, защото ти си окрал такива огромни суми от бюджета за въглеродните емисии. Трябваше веднага да се прехвърли на втория – “Главболгарстрой”. Но всичко това води до оскъпяване, което е около 100 млн. лева. над прословутите 517 млн. лева за обществената поръчка. Те ще се провалят“, допълни Манов.

Източник: Frognews.bg

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече