Време ни е за „Възраждане“, ама дали това на Костадинов?!

0

- Advertisement -

Математиката го доказва – явно колкото повече лъжеш, толкова по-добре. Азбучна истина в политиката, особено в нашата.

Още по-жалкото е, че да лъжеш е изкуство, но политическите лъжи в България са всичко друго, не и изкуство. Те са плоски и елементарни – дори деца лесно ще ги проумеят. Така си мислех – е, не съм познал.

На сегашните избори в България са гласували 40,63% от имащите право на глас. Останалите – не. Тези данни са като цяло много константни – около 35-40% от можещите да гласуват го правят, другите не искат. А неискащите са повече – и това е пагубно, защото изборът де факто става нелегитимен, след като не е извършен от над 50% от имащите право на глас. Парадокс, но не е незаконен.

Оправданията на 60-те процента негласуващи са ясни – няма за кого, не ме интересува. За мен лично е крайно, повече от несериозно – за мен тези хора проявяват чутовна тъпота, като при това изключително много от тях всъщност са интелигентни хора, но явно изпаднали в обществен амок: „Не ме интересува, аз съм важен“. Затова в следващите редове ще кажа следното:

Определено ни е време за „Възраждане“. Време е Костадин Костадинов и партията му да спечелят парламентарни избори – с разлика, най-добре за пълно мнозинство без нужда от коалиция. Това е като безнадежден медицински случай – България е в състояние на тежка обществено-политическа болест и единственият ѝ шанс е шокова терапия. И за да може 60-те процента незаинтересовани да се заинтересуват, трябва да им се случи нещо извънредно.

- Advertisement -

Народът е казал, че насила хубост не става, само че аз не съм съгласен – най-големият възход идва след най-голямото падение. Това е природното равновесие. Затова е време България да затъне зверски – така зверски, както не можем да си представим, например като Украйна на 24.02.2022. И като в Русия – там как хубаво стана, нали? Пенсионната реформа върви с масова утилизация на фронта в Украйна, всичко вече си е руско, родно – няма западни „глезотии“, а в училище основният урок е как се разглобява автомат на половин век минимум. Ще свикнат и у нас младежите Чичко Милиционер да ги пошляпва в „социалните“ мрежи, не само под колоните на Министерския съвет. Вярвам, че г-н Костадинов и съпартийците му са най-добрите за изпълнението на задачата по пълното затъване. Вярвам, че те категорично ще покажат и докажат, че кафявото, което представят и рекламират за шоколад в политическия си станиол, е едно съвсем различно кафяво. Но трябва да им се даде възможност да ни накарат да го изядем – до последната миризлива и смрадлива трохичка. А докато хапваме с апетит, да си спомняме как Костадинов прокламираше „Белене“ – не ядрената централа, да уточня.

Затова – на следващите избори гласувайте за „Възраждане“. Да проверим на практика дали насила хубост става – друго не остана.

п.п. И докато гълтаме кафявото лекарство, демократите от ПП и ДБ да си помислят хубаво защо са най-губещите като отлив на гласове на настоящите избори. Да помислят как говорят с хората, които не са в София и в Пловдив. Да си дадат сметка разбират ли и адресират ли проблемите им. И да си дадат още повече сметка възможно ли е всичките им лица, които са им лидери, да бъдат приети дори като хора, с които въпросните избиратели биха разговаряли за проблемите си.

60% – 6 от 10 българи не ги интересува нито един политик. Умният политик ще търси начин да достигне до тези хора. Гениалният политик ще го намери. ПП и ДБ сами да кажат дали са умни, камо ли гениални!

Автор: Ивайло Ачев

Източник: Actualno.com

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече