„Пагубно ще е ПП-ДБ да влезе в колаборация с ГЕРБ и ДПС“

0

- Advertisement -

„Ще бъде изключително пагубно ПП-ДБ да влезе в каквато и да е колаборация с ГЕРБ и ДПС. Това не е само имиджова щета и евентуална увреда на резултатите от предстоящите местни избори, това ще бъде и политическа щета, която ще доведе до това, че в България няма да остане нито един политически субект, който да има ясно изразена антикорупционна и реформаторска същност“.

Този коментар направи пред БНР Весислава Танчева от Гражданско сдружение БОЕЦ, които подкрепиха ПП-ДБ на изборите на 2 април.

Реформите са това, от което имаме нужда, подчерта тя и уточни:

- Advertisement -

„Не само реформа в съдебната система. Имаме нужда от съществени реформи и в икономиката. Не малка причина за инфлацията е, че има цели парцели от икономиката, които се управляват на картелен принцип. Очевидно, че имаме нужда и от дълбока реформа в системата за сигурността и отбраната. Всяка система има нужда от реформиране“.

По думите на Весислава Танчева, за да се правят реформи не е необходимо редовно правителство, а работещ парламент.

„Съдейки от това, което чухме от политическите партии, ако ще се създаде правителство бързо, то ще е с първия мандат и няма да бъде с участието на ПП и ДБ. Независимо какво каза на пресконференцията днес г-н Борисов. Защото подобен тип коалиция за него носи легитимация и излизане от изолация, брошка на ревера, която ГЕРБ може да показва на европейските си партньори и да казват, че са успели да изтрият резила от влизането на техни лидери в списъка „Магнитски“ и хората вече ги приемат като нормална партия“, смята тя.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече