Коментар: „Интелектуалци“ опитват да вкарат „Промяната“ в мафиотска сделка с Борисов

0

- Advertisement -

Писмото на 100-те интелектуалци (или каквито там), в което свенливо канят „прогресивната общественост“ да пристане на Бойко Борисов, ни връща при коалицията му с Реформаторския блок. И поставя въпроса за нов „исторически компромис“ (със същите последствия), за четвърти мандат на ГЕРБ.

Сред подписалите има бивши депутати на ГЕРБ и откровени гербаджийски активисти или привърженици. Има и някои неутрални или поне досега не са се заявявали открито като поддръжници на Герб. Поне се вижда кой кой е.

Така се отваря и един въпрос на разделението по партии. Щом има хора, които приемат Борисов, мястото им е в СДС, като коалиционен партньор. Да се заявят открито за СДС или ГЕРБ, да ги подкрепят на избори, да агитират за тях.

А не впоследствие да се опитват да вкарат партии с име „Промяната“ в мафиотска сделка с Борисов и в крайна сметка да й обезсмислят името.

Връщаме се на старата позиция – Бойко ни пази от комунистите. Стар филм, с лош финал. Няма хепиенд, нито оптимизъм.

Сега добавят – и от Путин ни пази. Видяхме как ни пази – строи ударно газопровод да го завърши преди Русия да нападне Украйна. Същевременно вози на джипката американската посланичка и я прегръща, с обяснения, че правел диверсификация.

- Advertisement -

Докато в ЕС гласува против Русия, подмолно работи за Путин.

Ето този филм искат 100-те да се завърти пак.

Всеки съюз с Борисов е узаконяване на корупцията, легитимиране на престъпник, който се е окопал и си е осигурил прокурорски чадър. Един от чадърите му е коалиция с прозападни партии, която да го легитимира.

В парламента, така или иначе, няма мнозинство, което да извади България от ЕС. Само плашат с „Възраждане“, което е под 15% (обира протестният вот на „Атака“ отпреди години). И другите, с които плашат – БСП – не искат да излизаме от ЕС, а и стават все по-маргинална партия.

И служебните правителства не могат да приемат никакви важни решения за външна политика, а договорите им подлежат на ратификация в парламента.

Всичко се свежда до плашене, за да прегърнем Борисов.

Автор: Иван Бакалов, журналист, Фейсбук

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече