Коментар: Смяната на един главен прокурор с друг не е съдебна реформа

0

- Advertisement -

Смяната на един главен прокурор с друг не е реформа. Радвам се, че 3 години по-късно г-жа Мария Габриел е видяла, че има проблем с Иван Гешев, но това е само върхът на пирамидата.

Срещата на ГЕРБ с „Продължаваме промяната“-„Демократична България“ е ход, който Борисов е длъжен да направи, за да има шанс партията му да е начело на кабинет. Така ще се развържат ръцете му и Борисов може да спечели благоволението на много сили и партньори от евроатлантическата общност.

Това коментира пред пред БНР-Радио София пиар експертът и бивш депутат Арман Бабикян.

Според него, на ПП-ДБ ще се наложи да направят публична прегръдка с ГЕРБ, заради дългата им борба за съдебна реформа, но това не им дава никакъв политически хоризонт.

„Иван Гешев получи телеграма и след посещението в Турция замина за САЩ. В момента още не знаем какво прави там, може би е отишъл да разкаже каквото знае, а той знае много. Може би подготвя следващия главен прокурор – той ще е на същите държатели на тази властова позиция и това няма да доведе до промени в България.“

Днешното изказване на президента Румен Радев по адрес на Мария Габриел е малко странно, заради високата оценка за нея, която даде неговият премиер Гълъб Донев, допълни Бабикян.

- Advertisement -

От думите му се разбра, че никога няма да имаме правителство на „Възраждане“, затова във външнополитически план когато и какъвто и кабинет да бъде съставен, той ще насочи България към вярната посока.

Бабикян подчерта, че в момента има два грешни хода: единият е ПП-ДБ да се прегърнат с олицетворението на режима, който българският народ отхвърли; другият вариант е „да върнат успешно втората алтернатива на Борисов“.

Той отрече стабилността да е актуален приоритет за страната („стабилност е любим приоритет на всеки диктатор“), а влизането н еврозоната и Шенген така или иначе ще се случи, въпросът е с каква скорост.

Хората, които протестираха против Борисов, искаха модернизация на страната, борба против мафията и корупцията.

Партиите, които си позволиха да влязат в терена на ГЕРБ, губят.

„Всички които, подкрепиха ПП и ДБ и тези, които не гласуваха, заслужават уважение, защото въпреки всичко продължават да се надяват и да настояват за по-добри промени на България“, допълни Бабикян.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече