Ивайла Бакалова на разпит: Знам достатъчно за „Барселонагейт“

0

- Advertisement -

Бившата манекенка, „Мис България 2001“ и фотомодел Ивайла Бакалова се яви на разпит в Софийската градска прокуратура.

На влизане в сградата пред медиите тя предположи, че вероятно е призована по делото „Барселонагейт“. Бакалова коментира, че няколко пъти е получавала заплахи за живота си, но посочи, че не се страхува и не ползва охрана.

„Kаквото има да се случва, се случва. Човек може да умре само веднъж“, коментира още тя.

„Мисля, че знам достатъчно, както и други хора знаят достатъчно, но ги е страх да говорят“, каза още Бакалова преди разпита.

Според нея този случай е очеваден за цяла България.

„Прокуратурата спеше и съм щастлива, че най-накрая се събуди. Да видим докога и как“, коментира още Бакалова.

- Advertisement -

„Около нас имаше доста скалъпени обвинения, но всичко падна в съда“, каза тя преди да влезе на разпит в прокуратурата.

Бакалова е казвала преди, че бившата манекенка „Мис Бикини“ Борислава Йовчева има дете от Бойко Борисов, но той многократно е отричал да има някаква връзка с тях. По „Барселонагейт“ съмненията са, че Борисов чрез подставени лица е купил къща на Йовчева в Барселона, както и е финансирал луксозния начин на живот на нея, детето ѝ и семейството ѝ. По разследването се проверяват пари, които бащата на Йовчева получавал от офшорки.

Разпитът на Бакалова идват ден след като Софийската градска прокуратура предложи на главния прокурор Иван Гешев да поиска снемане на депутатския имунитет на Бойко Борисов.

След Бакалова на разпит са привикани бизнесмена Георги Самуилов – Жоро Инса и бившият шеф на „Лукойл“ Валентин Златев, който е отменил часа си поради служебен ангажимент. Според медийни публикации именно Самуилов е осигурил парите на Мис Бикини за имота в Барселона. Бакалова, Самуилов и Златев не са получавали призовки, за да се явят пред прокуратурата, а всички те са призовани по телефона.

По-рано днес директорът на Антикорупционния фонд Бойко Станкушев в коментар по делото за „Барселонагейт“ пред NOVA, определи Бакалова като ключов свидетел по делото. Според него тя знае всичко по казуса и „познава хора, които са навързани най-отвътре с този случай“. Бившата манекенка трябва да каже истината и съдът да даде ход на делото, каза Бойко Станкушев.

Запитан защо изведнъж прокуратурата се задейства с този казус, Станкушев коментира: „Очевидно нещо е станало. Какво е станало? Няма какво друго да стане освен това, че прокуратурата не е толкова монолитна, единна и капсулирана, както беше преди три седмици, т. е. допускам и се надявам, че има прокурори, които някак си са се еманципирали от най-различни влияния. Едни сигурно се еманципират от Иван Гешев, както видяхме (заместника на Гешев) Борислав Сарафов, други от някакви други сили.“

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече