Бойко си изпусна нервите: За чужди деца на давам ДНК

0

- Advertisement -

Бойко Борисов изля гнева си върху парламентарните журналисти, които го попитаха за отказа му да се тества за бащинство на детето на Борислава Йовчева, замесена в „Барселонагейт“. „За чужди деца да давам проба? Вие дадохте ли проба за вашите деца? Я, престанете!“, гневно каза той.

Според лидера на ГЕРБ бившият главен прокурор Иван Гешев раздухвал скандали срещу него, като „Барселонагейт“, за да подготви основата за собствена политическа партия. „Той не закачи нито веднъж ДПС, само каза, че леко се разочарова… На мен и на Кирил Петков ни иска имунитета“, ядно каза Борисов. Той обаче остави без отговор въпросите дали ще си даде депутатския имунитет, както направи Петков. „Няма да си харча енергията да се обяснявам всеки ден по тези теми! Очевидно е, че Гешев тръгна да прави партия, нападайки мен и Кирил Петков, за да ги дискредитира тези имена, защото му пречат на политическия проект. Точка!“, тросна се той.

Също така ядосано Борисов отхвърли обвиненията, че заедно с депутата от ДПС Делян Пеевски са наложили Борислав Сарафов за временен главен прокурор. Така твърдеше съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов. „Негово право е да говори глупости!“, изтърси Борисов по адрес на десния политик, с когото са в една коалиция. Отрече също, че е изиграл роля за свалянето на Гешев от поста му.

Борисов се възпламени и когато му споменаха за критично изказване срещу него от Радостин Василев, наскоро отцепилият се от ПП-ДБ депутат. „Руди Гела ли? Той иска да ви привлече вниманието, защото е незначителен. Всяко изказване в България, ако не почне с Бойко Борисов, то не е изказване! Този Зайко Байко, който е страшно опасен вълк, всява такъв страх, че просто се разтреперваме! Като направи партия, като Гешев, ще се яви на избори и на изборите ще я последва същата съдба като всички други партии! ГЕРБ е яка, силна, единствената направила нещо добро за България последните години!“, викаше той с все по-нарастващ гняв.

- Advertisement -

Накрая направо експлодира. „Какво стана със София? София беше една кочина! Без парк, без шадраван, без метро, без нищо! Автобусите бяха по-стари от мен! За 10 години всичко това се промени! Промени го ГЕРБ! Две години какво направиха? Какво направиха, за да ме питате? Айде да вземем на всички деца в София ДНК! Това ли ме питате? И на вашите да взимаме! Айде, искате ли!?“, закрещя той, докато журналистите го гледаха стреснато.

След това Бойко Борисов се врътна с думите „Хубав ден!“. Но докато вървеше, подметна заплашително назад към репортерите: „Ще ви кажа аз хубав ден!“

Малко по-късно бившият главен прокурор отговори във Фейсбук: „Борисов обича да обвинява другите в нещата, които прави – говори за ДПС, а неговото сегашно правителство е с подкрепата на ДПС. Борисов влезе в политиката на гърба на Живков и на царя, затова си мисли, че всички други са като него“, остро отбелязва Иван Гешев. А самия себе си поласкава с думите, че е „тръгнал от най-ниското стъпало и съм вървял нагоре с труд и почтеност“.

Постът му завършва с хаштаг „Време е да изметем политическия боклук!“

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече