Общинар изброи лъжите на кмета на Петрич Димитър Бръчков

0

- Advertisement -

Общинският съветник в Петрич с четири мандата зад гърба си Илиан Ушев изброи провалите и лъжите на кмета Димитър Бръчков и разкри интересни подробности от начина на работа в местния ОбС.

С публикация във Фейсбук Ушев призова да се спрат кражбите и описа моментното състояние на Петрич и какво, според него, трябва да се направи, за да тръгне градът към по-добро.

Илиан Ушев

Публикуваме пълния текст:

Като общински съветник се чувствам длъжен да Ви информирам, че:

1. По правилник ОбС-Петрич заседава всеки последен четвъртък на месеца, откакто се помня (4 мандат съм в ОБС). За последните 6 месеца сме заседавали 2 пъти! Това е ПРЕЦЕДЕНТ! Прецедент за град като Петрич, който по бюджет и население се нарежда веднага след областните градове в България. Всички съветници сме взимали заплата всеки един от тези 6 месеца!

Това е така, защото кметът се страхува от редовните заседания и дебатираните на тях проблеми в общината.

Това е така, защото в Петрич няма разделение на законодателната и изпълнителната власт – един вид ОБС трябва да контролира кмета. А в Петрич кметът е всьо и все!

Мнозинството/служителите му в ОБС му узаконяват и гласуват празни чекове в големи размери в замяна на лични облаги. Вместо да решава истинските проблеми на жителите и града, ОБС Петрич се занимава с “парашутизъм”. 

2. Лично за мен най-големият провал на г-н Бръчков е Болницата! В предизборната си кампания, а после и като кмет, това беше УЖ неговият най-важен приоритет!

Най-голямата му глупост – раждането на МБАЛ ЮГОЗАПАДНА БОЛНИЦА. Случи се УЖ заради “непосилното” финансиране на МБАЛ Рокфелер от Община Петрич.

Забележете, че общината продължава с финансовите  инжекции във филиал Петрич и до днес, както следва:

За 2021 г. – 1 313 000 лв. пряко финансиране. За останалите, неофициални разходи няма отчет!

За 2022 г. -1 635 000 лв.

- Advertisement -

За 2023 г. до м. март са дадени  545 000 лв.

В същото време годишната заработка на Югозападна болница за 2022 г.  е 23 000 000 лв.!  Два пъти повече от оборота на частна  болница в областния ни Благоевград. Държа да отбележа също, че във филиал Сандански община Сандански не налива пари в болницата!

Въпреки тези суми, въпреки  светлите прогнози за едно по-добро здравеопазване в Петрич – БОЛНИЦАТА НИ ЗАГИВА!

Или много се краде в Петричкия филиал на болницата, или е липса на управленски опит! С тези суми можем да си позволим добри специалисти от всички области, за да ни лекуват всеки месец и след  15-то число.

Един от най-големите бичове в община Петрич е отрицателният прираст!

От 01.01.23 г. до днес – 26.06.23 г. в МБАЛ Югозападна болница – филиал Петрич са родени близо 80 бебета!

Това прави 13-14 бебета на месец, плашещо малко са! Ами, скоро  и толкова няма да има! В последния момент аз и семейството ми, както  и други бъдещи родители разбрахме, че освен половината м. август, Родилно отделение Петрич ще почива  и половината м. юли! Също и доста от другите отделения! Това е в противовес с хилядите левове заплати, които се раздават ежемесечно на някои от лекарите в болницата ни!

Всеки запознат знае, че филиал Петрич се ръководи от кмета Бръчков. Ненормално и първобитно е неотложни отделения да не работят по половин месец,въпреки милионите дофинансиране, които им плаща общината. 

Не, плащат ги жителите на общината!  Същите тези жители, които ги пращат да се лекуват и раждат в Сандански или “вижте някъде нагоре” … Аз мога да си го позволя, доста от Вас също могат.

Но как да се обясни на  баба от с. Гега, че сама трябва да отиде  до Сандански, заради високото кръвно. И да се прибере обратно, пак сама! Или на дядото от с. Габрене, че трябва да хване такси до Сандански, за да му сменят катетъра! Или да се разкарват малки деца посред нощите до Сандански! Или как 5 пъти се купуват скенери и ЯМР – еднорози (всички сме чували за тях, но никой не ги е виждал)!

Как спите изобщо…?!

ПП. Петрич има финанси, за да се справи с всичко проблемно: болница, дупки по улиците, озеленяването и т.н.

Спрете да крадете или се поправете! Или си ТРЪГНЕТЕ, че ми писна на …

ПП. 2 “Ще се направи оптимизация, ще има повече клинични пътеки, ще бъде друго нивото на новата болница, следователно и обслужването на пациентите от двете общини ще бъде на по-добро ниво и с повече възможности“, обясни управникът. Бръчков допълни, че предварителните прогнози сочат за поне 30% ръст на приходите при обединение на двете болници.

19.10.2016 г. Д. Бръчков за сливането на двете болници в интервю пред югозападна медия

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече