НОВИНА! Христо Ковачки и синът на Джордж Буш правят зелена енергетика

0

- Advertisement -

Бизнесменът Христо Ковачки се срещна със сина на американския президент Джордж Буш – Нийл Буш и неговите глобални съветници, които работят, за да помогнат на света да се намалят въглеродните емисии. Американската компания PANGEA и китайската JET в сътрудничество са придобили значителен опит за ограничаване на емисиите от конвенционалните централи, като техните технологични решения постигат над 70% редуциране на парниковите газове.

Технологията е нова за България, но добре позната и утвърдена по света. Безотпадъчната технология е с висока добавена стойност – спомага за производството на чиста енергия и получаване на торове за селското стопанство, като краен продукт от процеса на декарбонизация.

Нийл Буш е основател и председател и на фондацията, носеща името на баща му – американския президент Джордж Хърбърт Уокър Буш – „George H. W. Bush Foundation for U.S.-China Relations”, работеща за развитието на отношенията между САЩ и Китай и е известен със своята филантропска и благотворителна дейност по целия свят.

На срещата са обсъдени ползите от внедряването на модерната технология в български централи, които проявяват интерес, тъй като иновацията предлага изключително ефективно решение за постигане на по-гладка трансформация.

- Advertisement -

„Нийл Буш в сътрудничество с Дан Биз и Чао Лий предоставят работещо решение за българските въглищни централи.

Нещо повече – иновативната технология, която улавя емисиите посредством амониев сулфат, генерира отпадъчен продукт – тор. Това означава, че централите могат да произвеждат чиста енергия и да осигуряват торове за земеделието – рестарт на енергетиката и добавена стойност за земеделието. Надявам се повече български централи да се възползват от опита на световно утвърдените компании. Впечатляващата възможност ще даде нова визия за българската енергетика, устойчиво развитие и ще продължи да се гарантира сигурността на системата”, подчерта Христо Ковачки.

След тази среща българскьт предприемач успя да постигне споразумение с компаниите PANGEA и JET да консултира пилотен проект в българска централа.

„За мен беше чест доверието на толкова големи в опита си компании – водещ световен интегратор на климатични технологии. Надявам се тази среща да е само първата стъпка от едно дългосрочно сътрудничество“, ясен бе Христо Ковачки.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече