Фандъкова се ожали, че жълтите павета са ѝ голямата болка

0

- Advertisement -

Разпоредила съм ежедневен, непрекъснат контрол на ремонта на жълтите павета, заяви пред Нова телевизия кметът на София Йорданка Фандъкова.

В момента на жълтите павета пред Народното събрание тече пореден ремонт. Миналата година пак имаше два ремонта, по време на които имаше няколко документирани случая на работници, чупещи жълтите павета с чук, за да ги наместят в настилката. 

„Моята голяма болка са жълтите павета. Те са знакови за София и за всички софиянци. Знаете, че настилката беше безобразно наредена. Поканих едни от най-добрите експерти, дадохме всичко от себе си. Сега остава строителите да си свършат работата“, каза днес Фандъкова.

Тя обясни, че е разпоредила представител на строителния надзор и на общината да са на мястото на ремонта по всяко време. Заместник-кметът е по пет пъти на ден там, ако трябва и по цял ден ще стои.

- Advertisement -

„Ако и този път фирмата, която е една от най-големите строителни фирми в България, си позволи да не се справи с тази задача, не просто няма да ѝ бъде платено и ще бъде санкционирана по целия договор, но това за мен ще означава че фирмата може би има други цели“, заяви Йорданка Фандъкова. 

По думите ѝ указанията, които представители на общината дават на работниците на място, не се изпълняват. Два пъти от началото на пренареждането заместник-кметът лично връща работниците отново за преработка, добави тя.

„Няма да оставим този малък участък да компрометира всичко, което е свършено в София“, обеща Фандъкова.

В момента в София се работи по 20 големи структуроопределящи за града проекти, посочи кметът. Не говоря за обикновените ремонти, които всяка година се правят, а за проекти, които дават перспектива за развитието на града за десетилетия. В момента, наред със строителството на метрото, са пробивите на бул. „Филип Кутев“ и „Тодор Каблешков“. Тук не говорим за ремонти, а за изцяло ново строителство на нови булеварди, които променят средата, не само в кварталите, през които минават, обясни Фандъкова.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече