В разградения двор „България“ всичко е възможно! Ето как адвокати рекетират Иван Папазов за 300 000, докато защитават схема на БАБХ с 13 000 избити прасета

0

- Advertisement -

В разградения двор „България“ всичко е възможно – дори абсурди като бандити да влязат във властта, а бизнесмени да бъдат рекетирани от… адвокати, наети от държавата.

Точно такъв е казусът с бизнесмена от Пазарджик Иван Папазов, един от големите месопроизводители, превърнал се в жертва на адвокати, наети от… БАБХ да бранят рекетьорска схема, зад която прозират избити 13 000 прасета заради (недоказана) африканска чума по 6 (шест) животни, която е удостоверена само по документи и от лаборатория на Агенцията, показа разследване на Narod.bg.

Никой така и не видял „болните“ прасета, заради които инспекторите-бухалки превърнали свинефермата на Папазов в с. Априлци в екарисаж, за което ви разказахме в предишна публикация.

След касапницата бизнесменът и съпругата му Веселка Папазова завеждат дела срещу Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) в Пазарджик, която е под шапката на прогнилото от корупция Министерство на земеделието и храните, а финалът е категоричен – безобразията на чиновниците струват 5 370 000 лева, които БАБХ трябва да преведе по сметките на дружествата на Иван Папазов, доскоро благодетел на футболния „Хебър“.

От ситуацията, обаче, се възползвала адвокатската кантора, с която БАБХ имала подписано споразумение за външни услуги.

„Адвокатите ме накараха да подпиша запис на заповед, че им дължа 300 000 лева за предоставените услуги?! Представете си – юристите, които защитаваха ОДБХ, т.е., противниковата страна, искат аз да им платя 300 бона? Съгласих се да подпиша, защото се заканиха, че в противен случай няма да ми дадат дължимите 5 370 000 лева. Затова и до момента плащането за избитите 13 000 животни се протака“, обясни пред Narod.bg рекетираният бизнесмен.

- Advertisement -

Според документа, който публикуваме, „споразумението“ за рекета е подписано от адвокат Цветелина Димитрова Петкова, вписана в Софийската адвокатска колегия.

Безумията продължават

Цялата адвокатска схема е пропита с абсурди, но както винаги дяволът се крие в детайлите, а те са:

1. Цветелина Петкова е съпруга на адв. Иван Иванов Соколов, свързан със „златната локва“ на ГКПП „Капитан Андреево“.

2. Цветелина Петкова е съдружник в адвокатско дружество „Велинов и Петкова“, което от години обслужва юридически фирмите, окупирали същата граница с Турция.

3. Важен детайл от рекетьорската схема с 300 бона хонорар е, че съдружникът на Цветелина Петкова във въпросното адвокатско дружество – Ивайло Велинов, е бил част от ръководството на партията на Мая Манолова и дори кандидат-депутат в 10-и МИР-Кюстендил.

В миналото Велинов е ликвидатор на фирмата „ДДД-Софийска област“, чийто едноличен собственик е бил бившият областен управител на Софийска област, екс депутат от ДПС и кмет на Своге Емил Иванов, свързван с мутренската групировка ВИС, показа разследването на Narod.bg.

ОЧАКВАЙТЕ ПРОДЪЛЖЕНИЕ по темата за рекета от БАБХ!

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече