ВАС поряза Благомир Коцев: Незаконният паркинг на комплекс „Хоризонт“ в Морската градина на Варна да бъде премахнат

0

- Advertisement -

Върховният административен съд (ВАС) разреши предварително изпълнение на заповедта за премахване на незаконния паркинг на комплекс „Хоризонт“ в Морската градина на Варна, узурпирана от топ длъжника от ПП-ДБ Благомир Коцев, по зла случайност кандидат за кмет.

Магистратите са разпоредили поставените в противоречие със закона будка и бариера, играещи роля на КПП към терен за платено паркиране, да бъдат премахнати, а отпадъците да бъдат извозени до съответни депа за смет, пише Narod.bg.

Криминалният паркинг на тариката Благомир Коцев ще бъде заличен

Площта под паркингите – която като нищо може да окаже отново наследство на Коцеви от времето на социализма, да бъде върната в първоначалния си вид – ливада. Така мечтата на Благомир Коцев – кандидат за кмет на Варна от ПП+ДБ, да прави паркове из цялата морска столица, е на път да се сбъдне в имота, който най-вероятно отново ползва „по наследство“.

- Advertisement -

На 26 септември т.г. Второ отделение на Върховен административен съд се произнася с решение № 8865 по частна жалба на „Комплекс Хоризонт“ АД, срещу определение № 2226 от 08.08.2023 г., постановено по адм. дело № 1752/2023 г. по описа на Варна, с което е отхвърлено искането на дружеството за спиране на допуснатото по силата на изпълнение на заповед № 1991/19.06.2023 г. на дирекция „Управление на сигурността и контрол на обществения ред“ при Община Варна.

В частната жалба се излагат доводи за неправилност и необоснованост на определението и се твърди, че паркингите са нужни, за да регулират движението в Морската градина, не да пълнят джобовете на схемаджията Благомир Коцев.

Съдебният състав припомня, че с организацията и регулирането на движението, както и сигурността на гражданите, се занимава компетентен орган, а не комплекс „Хоризонт“ и допуска предварителното изпълнение на заповедта за премахването на съоръженията, които ограничават паркингите.

Магистратите са категорични, че от предварителното изпълнение на заповедта за премахване на поставените незаконосъобразно обекти няма да последва съществена вреда за „Хоризонт“.

Решението на ВАС е окончателно и не подлежи на обжалване. То на практика сбъдва обещанието на Благомир Коцев, че ако стане кмет, ще направи много паркове из Варна.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече