Асен Василев: Една голяма част от градовете избра да промени досегашния модел на управление

0

- Advertisement -

Една голяма част от българските градове са предпочели да променят досегашния си модел на управление, каза министърът на финансите и съпредседател на „Продължаваме промяната“ Асен Василев, който коментира резултатите от втория тур на местните избори. 

„Най-важното нещо, което се случи в тези местни избори, е, че хората успяха да изберат кметове, които да работят за подобряването на техния град. В различни градове това са представители на различни политически сили“, посочи Василев, цитиран от БТА. Той подчерта, че кандидатите, издигнати и подкрепени от „Продължаваме промяната“, са спечелели балотажа в градове като София, Варна, Благоевград и Пазарджик, които Василев определи като ключови. 

- Advertisement -

Василев отговори на журналистически въпрос, свързан с думите на държавния глава Румен Радев от днес, който заяви, че „сглобката“ си нямат доверие, но са се стиснали здраво един за друг в името на оцеляването. 

Ако сте наблюдавали последните две седмици, ще видите, че имаше доста голямо напрежение между партии и всяка партия се бори за нейния електорат и начина, по който вижда движението на страната напред. Единственото общо, което видяхме, е, че гледаме към това да имаме една нормална европейска държава, а не да гледаме към Москва, каза Василев. 

Асен Василев коментира темата след днешното извънредно заседание на Министерския съвет, на което бяха обсъдени и гласувани промените в данъчните закони. 

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече