Скандалите във „Възраждане“ продължават

0

- Advertisement -

Скандалът във „Възраждане“ не спира. В неделния ден и съпругата на изключения депутат Николай Дренчев напусна партията. За това става ясно от думите на самата Красимира Дренчева, която е общински съветник в Ловеч, предава БТА.

Дренчева напуска и „Възраждане“, и групата в Общинския съвет, но остава общински съветник. Тя обясни, че лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов е показал ясно, че е свалил доверието си от нея, както преди това от съпруга ѝ. 

 „В петък без предупреждение и без обяснения, Костадин Костадинов свали доверието си от мен, като ме изхвърли от администрираната от мен страница „Възраждане“ – Ловеч“. Това се тълкува като сваляне на доверието на партията към мен. Без съмнение това е отзвук от събитията, които се случиха в петък в парламента. При това положение за мен няма друг вариант, освен да напусна партията, в чието създаване участвах и съм работила за развитието ѝ от ден първи до петък тази седмица“, каза Дренчева.

Красимира Дренчева е съпруга на народния представител от Ловешка област Николай Дренчев, който заедно с Иво Русчев и Александър Арангелов бяха изключени от парламентарната група на „Възраждане“ в петък. Тримата народни представители обявиха, че не се чувстват предатели и не са взимали пари. Те бяха изгонени, за да поемат по този начин политическата отговорност за разпада на групата съветници в Столичния общински съвет – четирима от партията на Костадинов подкрепиха с гласа си избора на председател на СОС от ПП-ДБ-СС.

Четиримата бяха изключени от групата, а след това ПГ на „Възраждане“ изключи и тримата депутати, които гарантирали за тях.

- Advertisement -

„Хората, които са гласували за „Възраждане“, могат да разчитат на мен. Аз съм същата, каквато съм била до петък, а и в последните 10 години. Вярвам в идеите и в каузата „Възраждане“. Всички мои довчерашните съмишленици са ми съмишленици и днес. Принципите ми са същите. Не се чувствам предател, не съм предател. Напротив, чувствам се предадена от доскорошен приятел и съратник“, посочи Красимира Дренчева.

По думите ѝ избирателите в Ловеч са припознали „Възраждане“ в много голяма степен благодарение на нейната работа на местните избори. „Костадинов много пъти мина край Ловеч, но не намери време да влезе в града дори за една снимка в полза на кампанията. Кампанията я водихме на мускули основно с лични финансови средства и изцяло с труда на ловешката организация“, добави Дренчева.

Предстоящата седмица Дренчева ще внесе в канцеларията на Общинския съвет заявление за напускане на групата на „Възраждане“.

В Общинския съвет в Ловеч „Възраждане“ вече ще има само един представител. 

Самият Николай Дренчев още не е съобщил дали напуска и партията, след като стана независим депутат, но уточни, че обмисля подобна стъпка. Все още народен представител в групата на „Възраждане“ е брат му, Димо Дренчев, който е най-добрият финансов експерт и специалист по бюджета на партията в парламента. 

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече