Емилияна Конова – вдовицата на разстреляния Людмил Доктора, сред най-властните фигури на Плевен (СНИМКИ)

0

- Advertisement -

Новината, която втрещи лекарската гилдия – че в помещение в Плевен, собственост на регионалната величина доц. Емилияна Конова, са открити наркотици, е само върхът на айсберга… Лекарката, която от 17 години управлява клиника за репродуктивно здраве, се оказа сред най-властните фигури в Плевен и региона с много приятели, на които да разчита – политици, адвокати, лекари, пише Alarma.bg.

Казват, че всичко е заради връзките на мъжа ѝ Людмил Конов – Доктора, който бе убит в края на юни 2004-а едва на 40. По онова време съпругът на Емилияна е един от собствениците на актуалния хотел „Ростов” заедно с Христо Димитров Каленов и Васил Миланов Антонов. Лекарят-психиатър притежавал и китайски ресторант, близо до който е застрелян.

Людмил Конов

Всъщност, парите на фамилията са от бизнеса с горива, неслучайно Людмил Конов – Доктора е спряган като наследник на боса от СИК Стоил Славов – Телето, за което вече ви разказахме.

Точно по този повод около Конови изплува името и на олигарха Валентин Златев. Петролният и хотелиерски бос от Правец бил топлата връзка между бившия президент Георги Първанов и СИК в лицето на Младен Михалев – Маджо и покойниците Стоил Славов – Телето и Людмил Конов – Доктора, четем в публикация на „Банкер” от 10 септември 2020-а.

Именно Доктора, чиято съпруга доц. Емилияна Конова днес е сред силните играчи в Плевен, бил „виновен” за прераждането на „пикаещия във фонтани” Румен Петков от кмет на Плевен в политик от национална величина.

Безспорно е едно – че Конов е имал много бизнесконтакти, занимавал се е доста време след началото на промените у нас с петролен бизнес, а неговата вдовица Емилияна наследява връзките му, категорични са източниците на Alarma.bg.

През 2011 г. проверка на Агенцията по трансплантации установява, че въпреки риска за здравето в плевенската клиника Медицински център Клиничен институт за репродуктивна медицина „Св. Елисавета” на вдовицата Емилияна Конова се ползват нераждали момичета за донори на яйцеклетки!

- Advertisement -

Тогава отстранената като директорка на Изпълнителната агенция по трансплантациите (ИАТ) Теодора Джалева не се сдържа и разкрива, че именно одитът в клиниката на до върха на МЗ достигат връзките на доцентката…

Проверката ни показа, че клиниката на Конова работи от 2007 г. и вече има клонове в Бургас и Пловдив.

Емилияна и Людмил имат две дъщери, също лекари – Наталия, която е клиничен фармаколог и парадира с близост до бъдещата ротационна премиерка Мария Габриел, и Боряна – детски психолог, чийто съпруг сред най-силните строителни босове – рядко може да му убегне тлъста обществена поръчка в региона на Плевен.

Антуражът на маститата доцентка също е прелюбопитен – политици, бизнесмени, творци, адвокати и, естествено, лекари.

Източникът на Alarma.bg насочи вниманието ни към неуспялата общинарка адв. Мария Кънова, наричана в Плевен Царицата на домашното насилие.

Връзката с голямата шефка Емилияна Конова минава през подчинената ѝ докторка Анелия Рангелова, психолог в инвитро клиниката.

Анелия Рангелова

Очаквайте още скандални разкрития!

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече