Ганев и Живков: Кирил Петков да каже кой точно му е искал 20 бона

0

- Advertisement -

Директорите на изследователски център „Тренд“ – Димитър Ганев, и на агенция „Маркет Линкс“ – Добромир Живков, призоваха съпредседателя на ПП-ДБ Кирил Петков да посочи имената на анализаторите, които по негови думи са му искали пари, „за да говорят по медиите“, докато е бил министър-председател. Двамата социолози гостуваха в предаването на bTV „120 минути“, за да коментират актуалните политически процеси, но в края на интервюто Димитър Ганев поиска допълнително думата.

„Господин Кирил Петков на гости при Сашо Диков преди два дни си позволи да каже, че при него като министър-председател са идвали анализатори да му искат пари, за да говорят по медиите. Аз призовавам господин Кирил Петков да излезе и да каже кои са тези анализатори, защото не е честно той да споменава цялата гилдия. Така хвърля петно върху всички нас, а би било редно, щом има такава ситуация, да излезе и да каже кои са били тези хора, които са му искали пари“, каза Ганев.

Призивът веднага беше подкрепен от Добромир Живков, който на свой ред настоя поиска конкретика в твърденията на Кирил Петков.

- Advertisement -

„Тук подкрепям напълно. Трябва да има конкретика, защото общото говорене негативно срещу гилдията не помага на никого, най-малкото на политиците, които след това естествено работят с нас“, каза Живков.

В предаването на Евроком „ЕвроДикоФ“ с водещ Сашо Диков в петък вечер Кирил Петков обяви, че анализатори и политолози искали „нещо като хонорар“, за да гарантират отразяване на тезите на оглавяваното от него правителство на т.нар. Четворна коалиция.

„Сядам аз на бюрото като премиер и след месец идват едни хора. Пак няма да казвам имена, но всички българи ги знаят. Казват: „Добър ден. Ние сме независимите анализатори, независимите политолози. Ако имаме с вас договор за 20 000 лв. на месец, ние си се оправяме с телевизиите къде да се появяваме, къде да не се появяваме. Ние говорим точките, с които вие искате да излезете“, свидетелства Кирил Петков.

По думите му, той отказал офертата и в резултат получил по 300 очернящи статии на месец.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече