Александрина Пендачанска открива  XV издание на ОПЕРА В ЛЕТНИЯ ТЕАТЪР – Варна

0

- Advertisement -

На 15 юни започва XV издание на Опера в Летния театър – Варна 2024 с оперен гала концерт, посветен 100-годишнината от смъртта на Джакомо Пучини и 160-годишнината от рождението на Рихард Щраус. Фестивала ще открият изключителните гласове на сопраните съименнички – световноизвестната прима Александрина Пендачанска и изгряващата звезда на Миланската Скала Александрина Михайлова, в сценично партньорство с тенора Валерий Георгиев и баритона Иво Йорданов. Под диригентската палка на маестро Григор Паликаров в програмата ще звучат арии и дуети от Пучиниевите „Тоска“, „Бохеми“, „Манон Леско“, както и от „Саломе“, „Ариадна от Наксос“, „Кавалерът и розата“ и др. на Щраус. На откриващата гала за първи път във Варна Александрина Пендачанска ще изпълни откъс от „Саломе“. Тематичният концерт в режисура на Сребрина Соколова ще сложи начало на честванията на Пучини, които ще обединят поредица от заглавия, посветени на годишнината на гения.

- Advertisement -

XV издание на летния фестивал ще предложи на публиката двайсет жанрово разнообразни спектакъла в категориите опера, оперета, мюзикъл, балет и концерт, осем от които премиерни заглавия. Музикалното лято на Варна ще украсят с гласовете си и звезди като Соня Йончева, Красимира Стоянова, Светлина Стоянова.

Пълната програма на Опера в Летния театър – Варна 2024 вижте на фейсбук страницата на фестивала:  https://www.facebook.com/operainsummertheatrevarna

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече