Цветанов: Брендо почти не беше известен в България

0

- Advertisement -

„Евелин Банев – Брендо почти не беше известен в България. Цялата си дейност той извършваше извън пределите на страната. Тук инвестираше в недвижими имоти и комплекси”. Това заяви бившият вътрешен министър Цветан Цветанов в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS.

Той припомни, че Евелин Банев е оправдан от съда по обвинението за пране на пари. Междувременно убиват неговия съдружник и свидетел, две години по-късно – и майката на основния свидетел. В България Брендо е осъден през 2018 г. Десет години по-рано – през 2008 г., италианските служби предоставят на български прокурор и на двама служители от ГДБОП информация за 40 тона кокаин годишно от Южна Америка към Европа.

- Advertisement -

Цветанов призна, че системата (на МВР) е била пробита и затова той започнал да работи с малки екипи. „Имахме отвличане, нямаше резултати. Имахме убийства, нямаше резултати”, обясни той.

„Когато беше задържан Евелин Банев, започна паралелно разследване в Румъния. С българските служби успяхме да подадем много ценна информация, за да бъдат идентифицирани Братото и Евелин Банев”, каза Цветан Цветанов.

Цялото интервю с бившия вътрешен министър може да гледате тук.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече